2 vejce
| 60 g tuku
| 1 kypřící prášek
| 2 lžíce medu
| 160 g moučkového cukru
| 500 g polohrubé mouky
| citronová kůra
| Krém:
| 120 g másla
| 500 ml mléka
| 4 lžíce hrubé mouky
| 120 g cukru
| 1 lžíce rumu
| 1 vanilinový cukr
| Poleva:
| 1 1/2 lžíce vody
| 70 g moučkového cukru
| 70 g másla
| 30 g kakaa
Postup přípravy receptu Řezy dáša:
Suroviny zpracujeme na těsto, které rozdělíme na poloviny a z obou vyválíme placky podle velikosti plechu. Dáme péct do předehřáté trouby. Zatím si připravíme kaši z mléka a hrubé mouky - mícháme na plotně až vznikne hmota hustá asi jako puding. V jiné misce utřeme změklé máslo s moučkovým cukrem a vanilinovým cukrem, pro ochucení přidáme lžíci rumu a postupně zamícháme vychladlou kaši. Krémem spojíme upečené a vychladlé placky. Povrch polijeme polevou - na plotně mícháme cukr, máslo, kakao a vodu, až vznikne lesklá poleva. Pozor, poleva se nesmí vařit.
Fotky receptu Řezy dáša:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!