Vložil: | Natural |
Porcí: | 5 |
Doba přípravy: | 70 min |
Hodnocení: |
        
|
Počet hodnocení: | 6 |
|
|
Použité suroviny receptu Řezy s mechovou čepicí:
300 g měkkého másla
| 300 g cukru, kdo nechce moc sladké, může ubrat
| 6 žloutků
| 1 kysaná smetana
| 3 lžíce kakaa
| 350 g mouky polohrubé
| 1 prášek do pečiva
| Poleva:
| 1 Ceres (kokosový tuk)
| 6 bílků
| 3 lžíce práškového cukru
| 1 špetka soli
| 4 lžíce mleté kávy
Postup přípravy receptu Řezy s mechovou čepicí:
Máslo, cukr a žloutky utřeme do pěny. Přidáme smetanu a kakao. Mouku smícháme s práškem do pečiva, prosijeme a vmícháme.
Těsto nalijeme na plech vyložený pečícím papírem. Pečeme ve vyhřáté troubě, při 180°C asi 40 minut.
Kokosový tuk rozpustíme na mírném ohni a odstavíme. Z bílků, soli a cukru ušleháme tuhý sníh, do kterého po trochách vmícháváme zchladlý, ale ještě tekutý tuk. Sníh rozetřeme na vychladlý koláč, posypeme mletou kávou a necháme na chladném místě uležet. Nejlépe přes noc. Druhý den nakrájíme na řezy. Koláč bude mít zelený povrch.
Fotky receptu Řezy s mechovou čepicí:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!