Použité suroviny receptu Řezy s ořechovým griliášem:
těsto
| 2 vejce
| 2 lžičky sody
| 200 g Hery
| 500 g hl. mouky
| 200 g cukru moučka
| 2 lžíce medu
| 2 lžíce mléka
| těstíčko
| 90 g cukru krupice
| krém
| 1/2 citronu
| 2 lžičky solamylu
| 300 ml mléka
| 250 g másla
| 1 dl rumu
| 1 vanilk. cukr
| 2 lžíce hl. mouky
| na potření 120 g másla, 80 g cukru krupice
| 350 g vlašských ořechů
Postup přípravy receptu Řezy s ořechovým griliášem:
Suroviny na těsto zpracujeme v hustou vláčnou hmotu. Tu rozdělíme na poloviny a každou vyválíme samostatně na plech. Troubu předehřejeme na 200 °C.
Připravíme si griliáš. Máslo s cukrem a medem dáme do kastrůlku nebo na pánev a přivedeme k varu. Přidáme nahrubo nasekané ořechy a vše prohřejeme, až začnou ořechy karamelizovat. Pak horký griliáš rozetřeme na jeden připravený plát těsta.
Pak dámě obě těsta péct do rozehřáté trouby a korpusy pečeme asi 10 - 12 minut. Necháme je vychladnout.
Mezitím si připravíme krém. Mléko, mouku, solamyl a cukr svaříme v hustou kaši, kterou necháme vychladnout. Pak přilijeme šťávu z půlky citronu a promícháme. Máslo našleháme s vanilkovým cukrem a po částech do něj zašleháváme kaši.
Nyní plát bez ořechů pokropíme rumem, můžeme použít mašlovačkou. Rumu je dobré dát dost asi 1 dl. Na plát nyní naneseme krém a přiklopíme plátem s ořechy. Ořechové řezy necháme do druhého dne zatuhnout.
Fotky receptu Řezy s ořechovým griliášem:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!