Vložil: | Kacice |
Porcí: | 4 |
Doba přípravy: | 50 min |
Hodnocení: | Žádné hodnocení |
Počet hodnocení: | 0 |
|
|
Použité suroviny receptu Řízek ve vinném těstíčku:
500 g vepřové kýty
| 100 g drůbežích jater
| 100 ml mléka
| 70 g smetanového sýra
| 1 svazek mladé zelené cibulky
| 60 g čerstvých žampionů
| 1 žloutek
| špetka soli
| špetka pepře
| špetka sladké papriky
| 1 olej na smažení
| 3 vejce na těstíčko
| špetka soli
| 100 g hladké mouky
| 100 ml bílého vína
Postup přípravy receptu Řízek ve vinném těstíčku:
Kýtu omyjeme, osušíme a nakrájíme na plátky, které
naklepeme a osolíme. Játra očistíme a namočíme na 5
minut do mléka. Pak je krátce orestujeme a nasekáme
nadrobno. Játra smícháme se smetanovým sýrem a drobně
pokrájenou cibulkou. Přidáme posekané žampiony a žloutek. Dochutíme solí, pepřem a sladkou paprikou.
Naklepané plátky vepřové kýty potřeme připravenou
směsí, poté je přeložíme a okraje spojíme párátky.
Z vajec, 100 g hladké mouky a bílého vína připravíme
vinné těstíčko. Postupně v něm namáčíme plátky, které
smažíme dozlatova. Podáváme s bramborovou kaší.
Fotky receptu Řízek ve vinném těstíčku:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!