Vložil: | Niolle |
Porcí: | 4 |
Doba přípravy: | 40 min |
Hodnocení: | Žádné hodnocení |
Počet hodnocení: | 0 |
|
|
Použité suroviny receptu Řízky v bramborovém těstíčku:
200 g zelených fazolových lusků
| sůl
| 1 svazek petrželky
| 400 g brambor
| bílý pepř
| strouhaný muškátový oříšek
| 1 vejce
| 4 vepřové řízky
| 2 lžíce hladké mouky
| 30 g přeškvařeného másla
| 1 cibuli
| 10 g másla nebo rostlinného tuku
| 100 g smetany ke šlehání
| 370 ml pasírovaných rajčat
| cayenský pepř
| sladkou papriku
| 8 plátků anglické slaniny
| 1 rajče
Postup přípravy receptu Řízky v bramborovém těstíčku:
Lusky očistit, opláchnout a vařit 8 minut v osolené vodě. Petrželku oprat a jemně nasekat. Brambory oloupat, omýt a nahrubo nastrouhat. Okořenit je solí, pepřem, muškátem a vmíchat petrželku.
Rozšlehat vejce. Řízky obalit v mouce, ve vajíčku a nakonec ve strouhaných bramborách. V pánvi si rozehřát přeškvařené máslo a řízky v něm asi 15 minut za občasného obracení opékat.
Mezitím si oloupat a nadrobno nasekat cibuli. Na rozehřátém tuku ji dusit až zesklovatí. Zalít ji smetanou a pasírovanými rajčaty a ochutit solí, cayenským pepřem a paprikou. Z fazolek utvořit 8 svazečků, každý ovinout plátkem anglické slaniny a v pánvi krátce opéct. Na talíře upravit řízky s fazolkami a rajskou omáčkou a ozdobit nakrájeným rajčetem.
Fotky receptu Řízky v bramborovém těstíčku:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!