Vložil: | radio11 |
Porcí: | 4 |
Doba přípravy: | 35 min |
Hodnocení: |
|
Počet hodnocení: | 42 |
|
|
Použité suroviny receptu Rizoto s bylinkami a bílým vínem:
400 g řýže
| 100 g špenátu
| 250 ml bílého vína
| 1/2 svazku petrželky
| 100 g parmazánu
| 2 str. česneku
| 1,2 l vývaru
| mušk. oříšek
| sůl a pepř
| 100 g rukoly
| 1 cibule
| na ozdobu sherry rajčátka
| 2 lžíce oleje
| 1/2 svazku bazalky.
Postup přípravy receptu Rizoto s bylinkami a bílým vínem:
Česnek a cibuli nakrájíme. Na pánvi rozehřejeme olej, necháme na něm zpěnit cibuli s česnekem a přidáme propláchnutou rýži. Tu restujeme, dokud nezačne sklovatět, přilijeme víno a vývar a necháme přejít varem. Pak oheň ztlumíme a rýži trochu osolíme, opepříme, přidáme trochu muškátového oříšku. Rýži vaříme pod pokličkou asi 25 minut. Když je rýže uvařená, přidáme k ní nakrájené bylinky, špenát a rukolu, odstavíme z ohně a necháme bylinky prohřát v rýži. Parmazán nastrouháme.
Rizoto upravíme na talíř a zdobíme parmazánem a rajčátky.
Fotky receptu Rizoto s bylinkami a bílým vínem:
Fotky vložil: Vlamape,damami