Postup přípravy receptu Rizoto s kuřecím masem a paprikášem:
Rýži přebereme a důkladně propláchneme. Vaříme ji v osolené vodě, můžeme ochutit kari. Hotovou rýži scedíme a pokud máme rádi rizoto sušší, rozložíme rýži do utěrky, aby vyschla.
Maso nakrájíme na kousky a marinujeme 1 hodinu v oleji s oblíbeným kořením jako třeba grilovací, sójová omáčka, nebo jen sůl. Maso pak osmažíme.
Na kostičky nakrájíme paprikáš a cibuli, na čtvrt kolečka mrkev. Každé zvlášť osmažíme, při smažení mrkve ji zakapeme sójovou omáčkou. Mraženou kukuřici a hrášek dáme povařit, dokud pěkně nezměkne.
Rýži smícháme s masem, salámem a veškerou zeleninou. Ochutíme sladkou mletou paprikou, podle chuti opět sójovou omáčkou. Rizoto s kuřecím masem a paprikášem podáváme posypané strouhaným eidamem.