Použité suroviny receptu Rizoto s opečenými játry:
100 g slaniny
| 1 velká cibule
| olej
| 2 šálky rýže
| 800 ml hovězího vývaru z kostky
| sůl
| 500 g vepřových nebo drůbežích jater
| 2 lžíce mouky
| 1 lžička sladké papriky
| 1 lžička pepře
| 100 g strouhaného sýra
| citronová šťáva
Postup přípravy receptu Rizoto s opečenými játry:
Slaninu a oloupanou cibuli nakrájíme na kostičky a osmahneme na oleji. Přidáme propláchnutou a okapanou rýži a krátce opražíme. Promícháme ji, osolíme, zalijeme vývarem a bez pokličky vaříme. Játra očistíme, opláchneme, osušíme a nakrájíme na plátky. Obalíme je v mouce smíchané s pepřem a paprikou a prudce je opečeme na rozehřátém oleji. Opečené je osolíme a zakapeme citronovou šťávou. Rýži rozdělíme na talíře, doplníme plátky jater a posypeme strouhaným sýrem.
Fotky receptu Rizoto s opečenými játry:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!