Postup přípravy receptu Rizoto s rybím filé a paprikami:
Rýži uvedeme do varu ve 225ml vody,přiměřěně osolíme a 15-20 minut dusíme na malém ohni.Rajčata spaříme,propláchneme studenou vodou,oloupeme a rozčtvrtíme.Papriky omyjeme,rozčtvrtíme,vyřízneme semeníky a bílé dělící přepážky.Lusky rozkrájíme na kostky.Cibuly a česnek oloupeme,nadrobno posekáme a zesklovatíme na 3 lžících rozehřátého olivového oleje.Přidáme kostky papriky a opékáme přibližně 5 minut.Poté přilijeme bílé víno,vmícháme rýži a rajčata,směs osolíme a opepříme.Filé z tresky omyjeme,osušíme a rozkrájíme na kousky velikosti sousta,krátce opečeme na 3 lžících rozehřátého oleje.Kousky filé přidáme k paprice,a na malém ohni dusíme asi 5 minut.Bazalku opereme,osušíme a otrháme lístky.Část jich odložíme na ozdobu,zbytek vmícháme do pokrmu.Poté můžeme posypat zbytkem bazalky.