Použité suroviny receptu Rizoto s vepřovým masem a houbami:
55 g másla
| 2 lžíce olivového oleje
| 1 cibule nakrájená na kostičky
| 3 stroužky česneku (rozetřené)
| 1 1/2 šálky rýže arborio
| 250 ml bílého vína
| 1,25 l méně slaného kuřecího vývaru
| 225 g vepřového masa nakrájeného na nudličky
| 510 g čerstvých hub
| 125 g čerstvé smetany
| 1/2 šálku strouhaného parmazánu a trocha na ozdobu
| 12 snítek nasekané petržele
| 1/4 papriky nakrájené na kostičky
Postup přípravy receptu Rizoto s vepřovým masem a houbami:
Máslo rozpustíme na pánvi se silným dnem. Osmahneme v něm cibuli a česnek, přidáme rýži a ještě chvíli smažíme. Přilijeme víno a mícháme, dokud se nevsákne do rýže.
Po malých částech přiléváme horký vývar, dobře promícháme a vaříme asi 20 minut. Rýže by měla mít krémovou konzistenci.
Přímícháme vepřové maso, houby, smetanu, parmazán, petrželku a papriku.
Rizoto dochutíme a před podáváním necháme 2-3 minuty odstát.
Fotky receptu Rizoto s vepřovým masem a houbami:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!