Postup přípravy receptu Rizoto se špenátem a lososem:
Kousky lososa vložíme do mísy, zalijeme šťávou z citronu a vermutem, osolíme, opepříme a necháme 30 minut v chladu odležet. Mezitím si uvaříme vývar, propláchneme rýži horkou vodou a necháme ji okapat. Špenátové listy omyjeme a spaříme v cedníku vroucí vodou. Ve větším kastrole na lžíci másla krátce osmažíme šalotku s česnekem, přisypeme rýži a osmahneme ji ze všech stran, až zrnka zbělají. Zalijeme vínem, zamícháme a necháme asi polovinu vína odpařit.
Přilijeme část vroucího vývaru, promícháme a vaříme pod poklicí za občasného zamíchání, dokud se vývar nevsákne do rýže, pak přiléváme postupně další vývar, dokud není rýže téměř měkká, trvá to asi 15 minut. Zchladlý spařený špenát překrájíme, společně s kousky lososa ho vmícháme do rýže a vaříme na mírném ohni ještě asi 5 minut, dokud není losos uvařený. Odstavíme z ohně a co nejdříve podáváme ozdobené vločkami zbylého másla.