Použité suroviny receptu Rizoto z drůbežích jater:
1 lžíce másla
| 50 g sýra Gouda
| 250 g rýže
| 300 g hrášku
| 1 cibule velká
| 3 lžíce tuku
| 500 ml rajčatové šťávy
| 500 g drůbežích jater
| svazek šalvěje
| sladká paprika
| sůl
| pepř
Postup přípravy receptu Rizoto z drůbežích jater:
Cibuli oloupeme, nadrobno nakrájíme a orestujeme na lžíci rozehřátého másla. Přisypeme rýži a spolu s cibulí krátce podusíme. Přilijeme rajčatovou šťávu a na malém plameni asi 15 minut vaříme. Pak k rýži přidáme hrášek a ještě 5 minut provaříme.
Játra opláchneme a osušíme. Šalvěj propláchneme, osušíme a polovinu nakrájíme na kousky (můžeme nahradit lžičkou sušené). Rozehřejeme tuk a játra spolu se šalvějí zhruba 3 minuty po obou stranách restujeme. Po 6 minutách přidáme celé lístky šalvěje, játra osolíme a opepříme.
Do rýže vmícháme nahrubo nastrouhaný sýr a dochutíme solí, pepřem a paprikou.
Na talíře nejprve rozprostřeme hrachovou rýži a na ni rozdělíme játra se šalvějí. Rizoto z drůbežích jater ihned podáváme.
Fotky receptu Rizoto z drůbežích jater:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!