Použité suroviny receptu Rizoto z jehněčích či kůzlečích vnitřností:
4 porce vnitřnosti z kůzlete nebo jehněte
| dle chuti: celer
| 1 petržel
| 1 malý kousek mrkve
| 40 g másla
| 1 cibule
| dle chuti: kmín a paprika
| 300 g rýže
| dle chuti: sůl
| 50 g šunky nebo salámu
Postup přípravy receptu Rizoto z jehněčích či kůzlečích vnitřností:
Vnitřnosti dobře omyjeme a dáme je vařit se zeleninou do osolené vody. Když jsou měkké, vyjmeme je, nakrájíme na kostičky a dáme na tuk, na němž jsme před tím osmahli cibuli s trochou papriky a kmínu. Necháme vše krátce osmahnout, přidáme spařenou a propláchnutou rýži (můžeme použít i rýži předvařenou), zalijeme osolenou vodou nebo vývarem a necháme dusit doměkka. Pro zvýraznění chuti můžeme přidat kousek šunky nebo salámu nebo můžeme použít slaninu, kterou přidáváme již s cibulí. Vhodným doplňkem jsou sladkokyselé okurky.
Fotky receptu Rizoto z jehněčích či kůzlečích vnitřností:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!