Postup přípravy receptu Rizoto z pečeného kuřete od včera:
Kuřecí maso si obereme a nakrájíme na menší kousky. Vrátíme ho zpět do pekáče, kde je na dně i sosík z upečeného kuřátka. Rýži propláchneme pod studenou vodou a nasypeme do pekáčku. Sterilovaný hrášek také přihodíme do pekáčku. Na pánvičce si mezitím rozpustíme asi 3cm silný proužek másla a na něm chvilinku podusíme mraženou zeleninu, do které přidáme česnek a špetku Solčanky.
Vše v pekáčku smícháme, osolíme, přidáme Klasika a zalijeme převařenou vodou, tak aby voda přesahovala nad rýži asi 1,5-2cm. Znovu promícháme a dáme do předem rozehřáté trouby na 180°C péct. Pečeme tak dlouho, dokud se nám voda nevypaří. Když už není vidět na dně po prohrábnutí vařečkou žádná voda, tak je hotovo. Pro jistotu ale ochutnáme, zda je rýže hotová (většinou je akorátní).
A podáváme s postrouhaným sýrem.