Postup přípravy receptu Rizoto z vepřových jater:
Přebranou rýží dvakrát spaříme vařící vodou, dvakrát propláchneme studenou vodou a na mírném ohni za stálého míchání osušíme. Na oleji zpěníme nakrájenou cibuli, přidáme rýži, sůl, podlijeme horkou vodou (na šálek rýže 1 1 šálku vody) a dusíme doměkka. Játra odblaníme, opepříme, nakrájíme na hranolky a na oleji je po všech stranách osmažíme a vyjmeme. Do oleje od opékání vložíme očištěnou na nudličky nakrájenou zeleninu, kečup, osolíme a podusíme. Osmažená játra a zeleninu přidáme k měkké rýži a lehce vidlicí propíchneme. Z rizota tvoříme pomocí navlhčené naběračky kopečky, které posypeme strouhaným sýrem a jemně rozsekanou petrželkou nebo pažitkou. Podáváme se zeleninovým salátem.