Starší rohlíky nakrájíme na kostky a zalijeme zbylou šťávou z pečeného uzeného, nebo použijeme jednu kostku hovězího bujónu rozpuštěnou v teplé vodě. Cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno.
Než nám rohlíky nasáknou, nakrájíme si na kostky zbytek uzeného nebo jednu nožičku klobásy nebo malou vepřovou konzervu. Na sádle z konzervy opražíme dozlatova cibulku. Kousek jater pomeleme.
Vše smícháme s namočenými rohlíky spolu se dvěma žloutky. Rohlíkový prejt podle chuti lehce osolíme, opepříme, přimícháme majoránku a z bílků sníh.
Rohlíkový prejt pečeme ve vymazaném pekáčku asi 20 minut dozlatova.
Fotky receptu Rohlíkový prejt:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!