Postup přípravy receptu Roláda plněná zeleninou:
Plát masa s kůží položíme na prkénko a nožem srovnáme hrbolky masa, aby plát byl rovný a nepotrhaný. Zeleninu omyjeme, očistíme a nakrájíme na špalíky šířky rolády. Osolíme a opepříme. Vezmeme tři špalíčky zeleniny a zkraje zavineme do cípu masa, vezmeme další špalíčky, položíme na maso a zase kousek zavineme. Tak pokračujeme, až je plát celý srolovaný. Zavážeme provázkem a dáme na pekáč. Pokropíme olejem, osolíme a opepříme. Pečeme na mírném plameni asi půl hod. Občas roládu přelijeme šťávou z masa a trochou horké vody. Nakonec přidáme lžíci másla pro zjemnění. Před podáváním odstraníme provázek a roládu krájíme po mírném vychladnutí ostrým nožem. Podáváme s bramborovou kaší a zeleninovým salátem. Je ale výborná i s chlebem a nakládanou zeleninou.