Postup přípravy receptu Roláda s kávovou šlehačkou a marmeládou:
Předehřejeme si troubu na 200 °C. Vyšleháme vejce a cukr do pěny. Pak přidáme rozpuštěné máslo, mouku a kakao. Vše dobře promícháme. Nízký plech vyložíme pečicím papírem a rovnoměrně na něj stěrkou rozetřeme těsto. Teplotu mírně snížíme - asi na 190 °C a pečeme 15 minut. Připravíme si utěrku, kterou poprášíme trochou moučkového cukru, na ni těsto na pečicím papíru překlopíme a zarolujeme. Smícháme ušlehanou šlehačku, moučkový cukr a instantní kávu. Lehce mícháme, až je káva rozpuštěná. Vychladlý piškot opatrně rozvineme na utěrce, potřeme pomerančovou marmeládou, na kterou navršíme kávovou šlehačku. Pomocí utěrky opět opatrně svineme a dáme nejméně na hodinu chladit do lednice.