3 vejce
| 100 g cukru krupice
| 110 g polohrubé mouky
| 15 g kakaa
| krém
| 100 g másla
| 2-3 lžíce cukru moučka
| 1/2 polotučného tvarohu
| 1/2 vanilkového pudingu
| několik jahod
| 1 čokoládová poleva
Postup přípravy receptu Roláda s kousky jahod:
Ve vodní lázni vyšleháme vejce a cukr v krémovitou směs, potom ji vyjmeme z lázně a šleháme do vychladnutí. Do vzniklé směsi přimícháme mouku a kakao se lžící horké vody. Těsto nalijeme na plech vyložený pečicím papírem a uhladíme.
Pečeme v předehřáté troubě na 180°C asi 10-12 minut. Potom seřízneme okraje a položíme na čistý pečící papír a srolujeme. Roládu necháme 30 minut vychladnout a potom jí rozděláme a natřeme do ní krém.
Krém: máslo roztopíme ve vodní lázní a přimícháme cukr a tvaroh, rozmícháme at tam nejsou hrudky a přimícháme vanilkový puding. Nakonec do krému přimícháme jahody nakrájené na malé kousky a krém natřeme na těsto které zpět srolujeme v roládu. Roládu nakonec potřeme čokoládovou polevou a necháme ztuhnout v ledničce.