Postup přípravy receptu Roláda s malinami:
Žloutky s moučkovým a vanilkovým cukrem utřeme do pěny, postupně přimícháme mouku a nakonec tuhý sníh ušlehaný z bílků. Těsto rozetřeme na plech vymazaný tukem a vysypaný moukou a ve vyhřáté troubě upečeme. Upečené stočíme, zabalíme do vlhké utěrky a necháme vychladnout. Vychladlou roládu rozvineme, naplníme krémem a malinami a opět svineme. Těsně před podáváním ušleháme z bílků a moučkového cukru pevný sníh, roládu jím potřeme a vložíme do vyhřáté trouby. Když začne sníh růžovět, roládu vyndáme z trouby a ihned podáváme. Krém: V mléku rozkvedláme mouku, žloutek a vanilkový cukr, za stálého míchání uvaříme hustou kaši a necháme ji vychladnout. Perlu utřeme s cukrem, postupně přidáváme studenou kaši a promícháme. Nakonec přimícháme maliny.