Použité suroviny receptu Roláda s máslovým krémem:
250 g másla
| 1 pudink vanilkový
| 400 ml mléka
| 2 lžíce cukru moučka
| 2 lžíce rumu
| těsto
| 200 g polohr. mouky
| 200 g cukru
| 4 vejce
| kakao
Postup přípravy receptu Roláda s máslovým krémem:
Vejce rozklepneme a oddělíme žloutky od bílků. Z bílků vyšleháme tuhý sníh, zašleháme cukr a postupně žloutky. Nakonec lehce vmícháme mouku. Piškotové těsto rozetřeme ne hodně vymaštěný plech a pečeme na 180 stupňů asi 10 minut. Ihned po upečení vyklopíme na vlhkou utěrku, svineme a necháme vychladnout.
Mezitím si připravíme máslový krém. Podle návodu na sáčku uvaříme pudink a necháme vychladnout. Změklé máslo utřeme s cukrem a postupně zašleháváme pudink. Dbáme na to, aby měly všechny suroviny stejnou teplotu, a krém se nám tudíž nesrazil. Podle chuti přidáme rum. Část krému můžeme obarvit kakaem.
Vychladlý plát rozvineme a potřeme marmeládou. Na ni naneseme krém a svineme opět do rolády. Povrch rolády potřeme krémem a podle fantazie ozdobíme. Roládu můžeme polít čokoládou. Necháme vychladit a můžeme podávat.