Postup přípravy receptu Roláda s ovocem:
Troubu předehřejeme na 200 °C (plyn stupeň 6). Vymastíme pekáč na roládu 33x23 cm a vyložíme ho papírem na pečení. Vejce a cukr smícháme ve velké míse a elektrickým šlehačem je vyšleháme na velmi hustý světlý krém, který po vytažení metel stéká v širokých stuhách. (Šleháme-li ručním šlehačem nebo metlou, položíme mísu nad nádobu s téměř vroucí vodou tak, aby se dno mísy nedotýkalo vodní hladiny.) Polovinu mouky prosejeme do rozšlehané směsi a opatrně ji vmícháme velkou kovovou špachtlí. Prosejeme zbylou mouku a přidáme ji spolu s vlažnou vodou. Směs nalijeme do připraveného pekáče a opatrně jím potřásáme, aby se směs rovnoměrně rozlila i do rohů. Pečeme 10–12 minut, dokud piškot nenabude a nezezlátne, po jemném zmáčknutí by se měl vrátit zpět. Piškot vyklopíme na vrstvu pergamenového papíru, který je o kousek větší než pečivo. Sloupneme papír, jímž byl vyložený pekáč. Tvrdší okraje piškotu okrájíme ostrým nožem a 2,5 cm od okraje jedné z krátkých stran nařízneme vroubek (usnadní rolování). Roládu srolujeme od krátké strany i s papírem a švem dolů ji položíme na drátěnou mřížku, aby vychladla. Když piškot vychladne, opatrně ho rozbalíme a sejmeme papír. Ze smetany a vanilkového extraktu ušleháme jemnou šlehačku a potom do ní vmícháme jogurt. Tuto směs rozetřeme na piškot, ze všech stran ponecháme centimetrové okraje. Na smetanu rozdělíme ovoce, piškot opatrně srolujeme a švem dolů ho položíme na servírovací tác. Dva centimetry široké proužky z papírových ubrousků nebo pergamenového papíru položíme v pravidelných rozestupech šikmo na roládu a pocukrujeme ji moučkovým cukrem. Proužky papíru opatrně sejmeme, aby vznikl pruhovaný vzor. Roládu ozdobíme zbylým ovocem a do podávání ji uložíme do chladničky. Tento klasický netučný piškot není příliš trvanlivý a je vhodné ho zkonzumovat v den přípravy.