Piškotové těsto:
| 3 vejce
| 2 lžíce kakaa
| 80 g cukru krupice
| 1 vanilkový cukr
| 70 g hladké mouky
| Náplň:
| 150 g másla
| 80 g moučkového cukru
| Dohotovení:
| 12 plátků zmrzliny (čokoládovo-vanilkové)
| jahody na ozdobu
Postup přípravy receptu Roláda se zmrzlinou:
Vejce vyšleháme s krupicovým cukrem. Nejdříve je šleháme asi 5 minut ve vodní lázni (vejce se nahřejí a lépe vyšlehají do husté pěny). Pak je z lázně vyjmeme a šleháme dalších 5 minut. Do pěny vmícháme vanilkový cukr a hladkou mouku prosátou s kakaem. Těsto rozetřeme na plech vyložený pečicím papírem. V toubě vyhřáté na 200 stupňů Celsia ho pečeme asi 10 minut. Doba pečení je závislá na výšce těsta. Upečený korpus ihned otočíme na utěrku posypanou moukou a necháme vychladnout. Pak z něj stáhneme papír, na kterém se pekl. Změklé máslo vyšleháme s cukrem do husté pěny. Krém rovnoměrně rozetřeme na korpus. Plát stočíme, pevně zabalíme do alobalu a uložíme do chladničky zatuhnout. Zatuhlou roládu vybalíme z alobalu a nakrájíme ostrým nožem. Plátky rozdělíme na talíře a obložíme kouskem zmrzliny. Jednotlivé porce ozdobíme čerstvými jahodami.
Fotky receptu Roláda se zmrzlinou:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!