Postup přípravy receptu Roláda z bíků s oříšky a šlehačkou:
Ušleháme z bílků tuhý sníh, přidáme cukr, pomleté, předem opražené a oloupané lískové oříšky, zlehka vmícháme také mouku.
Těsto vylijeme na plech, do kterého si připravíme pečící papír potřený rozpuštěným máslem. Papír by měl mít mírně zvednuté okraje Troubu si vyhřejeme na 150 - 180 °C a těsto v ní upečeme do zrůžovění.
Vyjmeme plech a s papírem těsto hned přeneseme na čistou utěrku a teplé srolujeme.
Zatím si ušleháme šlehačky, do kterých zašleháme vanilkový cukr a ztužovače.
Naplníme šlehačkou a znovu stočíme do rolády. Zbytkem šlehačky potřeme povrch rolády a dáme do lednice.