Použité suroviny receptu Roláda z kapra s kysaným zelým:
1 cibule
| 2 lžíce másla
| 250 g kysaného zelí
| 8 plátků libové anglické slaniny
| 500-600 g kapra
| špetka soli
| špetka drceného pepře
| 100 ml nízkostupňového černého piva
| 100 ml smetany
Postup přípravy receptu Roláda z kapra s kysaným zelým:
Nakrájenou cibuli zpěníme na másle, přidáme částečně vymačkané kysané zelí a pod pokličkou dusíme asi 15 minut. Na prkénko položíme vedle sebe plátky slaniny, na ně dáme maso z kapra bez kůže a kostí, osolíme, opepříme a zakryjeme dušeným zelím. Opatrně zarolujeme a ovážeme bílou nití. Roládu mírně podlijeme, vložíme do středně předehřáté trouby a pod pokličkou asi 15 minut zvolna dusíme. Těsně před dohotovením přilijeme pivo a smetanu a krátce prohřejeme.
Fotky receptu Roláda z kapra s kysaným zelým:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!