Vejce rozklepneme a oddělíme žloutky od bílků. Žloutky ušleháme s cukrem. Z bílků ušleháme sníh a střídavě s moukou jej vmícháme do žloutkové pěny. Těsto nalijeme na plech vyložený pečícím papírem a rychle upečeme. Horký korpus potřeme marmeládou a zavineme do rolády. Roládu necháme vychladnout.
Vychladlou roládu nakrájíme na plátky a řezy vyložíme dno i boky hlubší mísy.
Želatinu navlhčíme mlékem a necháme nabobtnat. Zbylé mléko rozmícháme se žloutky s vanilkovým i moučkovým cukrem. Za stálého míchání směs svaříme. Mléko odstavíme a za stálého míchání v něm rozpustíme želatinu. Krém necháme vychladnout. Jakmile začne krém rosolovatět, vmícháme do něj našlehanou šlehačku.
Krémem vyplníme mísu vyplněnou roládou. Do krému vtlačíme čerstvé nebo zavařené ovoce a mísu dáme na 2 - 3 hodiny do lednice ztuhnout.
Fotky receptu Roládový dort:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!