1 kg jehněčí plece, upravené na rolování
| špetka sušené majoránky, oregána a tymiánu, oregána a tymiánu
| 2 stroužky česneku
| 4 lžíce olivového oleje
| špetka soli
| špetka mletého černého pepře
| 1/8 l horkého masového vývaru (instant)
| 1/8 l suchého bílého vína
| 4 lžíce kyselé smetany
Postup přípravy receptu Rolovaná jehněčí plec:
Maso omyjeme a osušíme. Troubu vyhřejeme na 220 stupňů. Bylinky rozdrtíme a smícháme, přidáme nadrobno nasekaný česnek a olej, natřeme na maso, osolíme, opepříme, srolujeme a ovážeme nítí. Vložíme na pekáč a pokapeme zbylým olejem. Pečeme v troubě na druhé příčce odspodu asi 40 minut. Během pečení přiléváme horký vývar a maso občas polijeme výpekem. Asi 10 minut před koncem pečení polijeme maso bílím výnem. Upečené položíme na mísu a ve vyhřáté troubě nacháme asi 10 minut odpočívat. Výpek smícháme se smetanou a ochutíme.
Fotky receptu Rolovaná jehněčí plec:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!