Postup přípravy receptu Rosolová vejce :
Vejce uvaříme, oloupeme, jedno odložíme bokem a zbylá rozkrájíme na osminky. Zelatinu namočíme na 20 minut do třetiny vývaru, potom ji necháme rozpustit v horké vodní lázni. Zeleninu a žampiony scedíme a rozkrájíme. Salát rozebereme na listy, spolu s natěmi opláchneme a otřepeme vodu. Zbylý vývar promícháme s rozpuštěnou želatinou a dochutíme solí a octem. Trochou vývaru vylijeme vyšší misky a necháme částečně ztuhnout. Poklademe vejci, zeleninou, žampiony a snítkami kopru a opatrně zalijeme trochou vývaru. Tuhnoucí rosol poklademe zbylými surovinami a zalijeme zbylým vývarem. Necháme v chladu ztuhnout několik hodin a poté dno mísy s rosolem krátce nahřejeme nad párou a rosol vyklopíme na plochou mísu. Obložíme ho osušenými listy salátu a plátky zbylého vejce, ozdobíme majonézou, koprem a petrželovou natí. Podáváme s pečivem.