Použité suroviny receptu Rostbíf ve slané košilce :
300 g hladké mouky
| 200 g hrubozrnné soli
| 1 stroužek česneku
| 1,5 kg hovězí roštěné
| pepř
| 2 snítky tymiánu
| 2 snítky rozmarýnu
Postup přípravy receptu Rostbíf ve slané košilce :
Mouku smícháme se solí a opatrně doléváme vodou, až vnikne vláčné těsto. Necháme ho asi 15 minut odležet. Troubu rozpálíme na 250°C. Oloupeme a utřeme česnek. Omyjeme maso, opepříme ho a potřeme česnekem. Na maso položíme snítky bylinek nebo ho posypeme bylinkami sušenými. Těsto položíme na moukou posypaný vál a vyválíme velkou placku. Položíme na ni maso a celé ho zabalíme. Okraje podhrneme dolů. Obal na několika místech propíchneme vidličkou. Pečeni dáme do vymaštěného pekáče a pečeme asi 30 minut. Teplotu snížíme na 180°C a pečeme ještě asi 15 minut. Hotovou pečeni vyjmeme z trouby a necháme ji krátce stát. Před servírováním košilku odstraníme.
Fotky receptu Rostbíf ve slané košilce :
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!