Vložil: | Romy |
Porcí: | 4 |
Doba přípravy: | 60 min |
Hodnocení: |
|
Počet hodnocení: | 6 |
|
|
Použité suroviny receptu Roštěná na žampionech:
4 - 5 plátků roštěné
| 8 lžic tuku (sádlo nebo olej),
| 2 ks cibule
| 2 lžíce hladké mouky
| 100 g žampiónů
| 3 ks sladkokyselé okurky
| pepř, sůl
Postup přípravy receptu Roštěná na žampionech:
Nakrájené roštěnky opláchneme, naklepeme, nařízneme na okrajích, osolíme a opepříme. V rozpáleném tuku opečeme po obou stranách a vyjmeme. Na tuk přidáme nadrobno nakrájenou cibuli, osmažíme ji dozlatova, mírně podlijeme vodou nebo vývarem, vložíme zpět roštěnky a v troubě dusíme doměkka.
Měkké maso vyjmeme, šťávu zaprášíme moukou a po zasmahnutí zalijeme vodou. Do šťávy přidáme na plátky nakrájené očištěné žampióny a předem na másle podušené plátky nakrájené okurky. Maso vložíme do šťávy, prohřejeme a podáváme. Roštěná na žampionech je vhodná s brambory.
Fotky receptu Roštěná na žampionech:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!