Postup přípravy receptu Roštěná se zeleninou :
Nakrájené roštěnky rozklepeme, osolíme, opepříme, okraje nařízneme a prudce je opékáme po obou stranách v rozpáleném tuku s jemně krájenou cibulí. Opečené roštěnky podlijeme trochou vařící vody a dusíme pod pokličkou. Při dušení roštěnky obrátíme a šťávu doléváme podle potřeby trochou vařící vody. Měkké roštěnky vyjmeme, šťávu vysmahneme do tuku, zaprášíme moukou, slabě osmahneme, zalijeme vlažnou vodou a vaříme nejméně 30 minut. Vařenou šťávu přecedíme na dušené roštěnky, přidáme jako vložku drobně krájenou a zvlášť v malém množství vody se solí uvařenou zeleninu i s vlastním vývarem, na kousku tuku udušená a na čtvrtky krájená rajčata, zelený hrášek, podle chuti osolíme a znovu vše převaříme. Roštěnku podáváme na teplém talíří a zeleninu položíme na ni.