Postup přípravy receptu Roštěnka á la Esterházy:
Roštěnku vykostíme, omyjeme a nakrájíme na plátky. Plátky lehce naklepeme, osolíme a obalíme v mouce. Do hrnce dáme tuk, necháme ho rozpustit a obalené roštěnky v mouce na něm zprudka opečeme z obou stran. Když jsou roštěnky opečené, tak je vyjmeme, na tuk dáme nadrobno nakrájenou cibuli, omytou a na kostičky nakrájenou veškerou zeleninu, opečeme, podlijeme, přidáme plátky roštěnek a dusíme doměkka. Když jsou roštěnky měkké, tak je vyjmeme, šťávu prolisujeme, necháme přejít varem, přilijeme smetanu, přisypeme zbytek mouky, necháme přejít varem a poté touto omáčkou poléváme roštěnky. Podáváme s houskovými knedlíky.