Postup přípravy receptu Roštěnka po debrecínsku:
Omytou roštěnku nakrájíme na plátky, zlehka naklepeme a okraje nařízneme, osolíme, okořeníme, poprášíme moukou a na rozehřátém tuku opečeme z obou stran. Vyjmeme a odložíme do tepla. Nakrájíme si pórek na kolečka, který na tuku zpěníme a přidáme k němu debrecínskou šunku nakrájenou na nudličky. Zelené papriky zbavíme jaderníků a nakrájíme na malé kousky a očištěné houby na plátky. Přidáme k pórku a šunce, vše osmažíme, podlijeme vývarem a dle chuti osolíme. Roštěnky vložíme zpět, přidáme ještě oloupaná nakrájená rajčata, nasekanou pálivou papričku a dusíme až je maso měkké.
Můžeme podávat se sterilizovanou směsí papriky krájené na proužky a petrželkou.