Postup přípravy receptu Rozlítaní španělští ptáčci:
Hovězí zadní si opláchneme, nakrájíme na kostky. Cibuli si oloupene, nakrájíme na tenké proužky. V hrnci si rozpálíme olej, dozlatova si orestujeme cibulku, přidáme nakrájené hovězí zadní, orestujeme, aby se maso zatáhlo. Poté přidáme kari, papriku, lehce orestujeme a podlijeme vodou (studenou) a dusíme doměkka.
Mezitím, jak se maso dusí, si nakrájíme slaninu a párky na kostičky, okurky taktéž a uvařená vejce nakrájíme také na kostičky.
Zvlášť v hrnci si vypečeme slaninku, přidáme párky a orestujeme. Když je maso udušené, vyjmeme ven, šťávu vydusíme do tuku, zaprášíme moukou, orestujeme a zalijeme studenou vodou.
Provaříme, až nejde cítit mouka, vložíme nazpět maso, přidáme slaninu s párky, okurky a vejce. Dle chuti ochutíme solí, pepřem, majoránkou.
Lehce provaříme a můžeme podávat.