Postup přípravy receptu Rozmarýnové kuře na víně:
Citron omýt, osušit, přepůlit a z jedné poloviny vymačkat šťávu. Česnek oloupat a jemně rozetřít nebo prolisovat. Rozmarýn opláchnout, trochu nechat na zdobení, z ostatních snítek stáhnout jehličí a nasekat je. Smíchat s olejem, česnekem a citronovou šťávou.
Kuře omýt a osušit. Svrchu i zevnitř ho osolit a opepřit. Celé kuře potřít rozmarýnovým olejem. Stehna svázat pevnou nití a křídla zasunout po trup. Pekáč vypláchnout vodou a kuře do něj vložit hrudí dolů. V předehřáté troubě (200°,st. 3) péct asi 1 hodinu. Zhruba po 20 minutách pečení kuře obrátit.
Šalotku oloupat. Cukety očistit, opláchnout, podélně rozčtvrtit a nakrájet na hranolky. Druhou polovinu citronu nakrájet na tenké plátky a s připravenou zeleninou, papričkami, bobkovým lisem, zbylou rozmarýnou a olivami je rozložit kolem kuřete a spolu s ním dopékat.
Asi 10 minut před dopečením přilít bílé víno a horký vývar.
Podávat obložené zeleninou s bramborovou kaší nebo vařenými bramborami.