Použité suroviny receptu Rožněné makrely s citrónem a bazalkou:
400 g čerstvých makrel
| marináda
| 1 lžíce rybího koření
| 2 lžíce vinného octa
| 50 ml oleje
| citrón
| sůl a bílý pepř
| citr. šťáva
| sekaná bazalka
Postup přípravy receptu Rožněné makrely s citrónem a bazalkou:
Makrely vykucháme, podélně rozkrojíme, omyjeme a osušíme. Opepříme. Citrón omyjeme a nakrájíme na plátky. Bazalku nasekáme nadrobno. Marinádu připravíme smícháním oleje, vinného octa a rybího koření na rožnění. Očištěné makrely necháme v marinádě několik hodin odležet.
Potom je vyjmeme, necháme okapat a podle potřeby přisolíme. Na vnitřní straně posypeme bazalkou a zakapeme citrónem. Pečeme dostatečnou dobu na rozpáleném roštu doměkka.
Fotky receptu Rožněné makrely s citrónem a bazalkou:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!