Postup přípravy receptu Roztomilý čokoládový ježek:
1. Z bílků ušlehejte tuhý sníh, zašlehejte do něj 100 g cukru. Utřete 3 žloutky, 75 g cukru, rum, vanilkový cukr a sůl do pěny. Střídavě přidávejte sníh z bílků a prosátou mouku, těsto vařečkou opatrně obracejte.
2. Těsto pečte v tukem vymazané a moukou vysypané formě. Upečené těsto nechte vychladnout. Nařežte vodorovné pláty.
3. Máslo utřete s moučkovým cukrem a žloutky, přidejte špetku soli, kakao. Krémem potřete piškotové pláty a "ježka" opět sestavte.
4. Hotovou čokoládovou polevu nechte rozehřát ve vodní lázni. Do ježka zapíchejte rozpůlené mandle a zalijte čokoládovou polevou.
Na ozdobu dejte jako nos lískový oříšek a jako oči dejte prvně bílé lentilky a na ně modré lentilky.
Dobrou chuť.
Fotky receptu Roztomilý čokoládový ježek:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!