Použité suroviny receptu Rumový, hrozinkový a oříškový chléb pro domácí pekárnu:
Na chleba o hmotnosti cca 900 g:
| 280 ml čerstvého mléka nebo vody
| 30 g másla
| 1 lžička soli
| 2 lžíce medu
| 1 lžíce rumu 40%
| 500 g celozrnné pšeničné mouky jemě mleté
| 40 g celých jader vlašských ořechů
| 50 g rozinek
| 5 g suchého droždí
Postup přípravy receptu Rumový, hrozinkový a oříškový chléb pro domácí pekárnu:
Všechny přísady, kromě ořechů a rozinek, dáme do pekárny. Nastavíme a spustíme program Sprint nebo Sladký (cca 2 hodiny). Ořechy a rozinky dáme až po prvním zvukovém signálu. Nemá-li vaše pekárna tento signál, dáme až bude těsto částečně prohnětené. Pokud by se stalo, že bude chléb propadlý, je potřeba dát příště méně droždí.
Fotky receptu Rumový, hrozinkový a oříškový chléb pro domácí pekárnu:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!