Použité suroviny receptu Rumunská gulášová polévka:
1 větší cibule, nakrájená
| 1 kg hovězího masa, na větší kousky
| sůl a pepř
| 500 ml hovězího vývaru (může být i z kostky)
| 2 velké mrkve
| 1/2 celeru
| 3 brambory na kostičky
| 4 bobkové listy
| Na zavářku do polévky:
| mouka, podle potřeby
| 1 vejce
| 1 lžička kmínu
| pálivá paprička nebo chilli omáčka (Tabasco apod.)
Postup přípravy receptu Rumunská gulášová polévka:
Do většího kastrolu na rozpálený olej dáme nakrájenou cibuli. Cibuli osmahneme téměř dozlatova a do hrnce přidáme nakrájené kousky hovězího masa, osolíme a opepříme. Za míchání maso osmahneme. Přilijeme naběračku hovězího vývaru a opět zamícháme a hrnec zakryjeme pokličku. Maso necháme 5 minut dusit a pak přidáme větší množství nakrájené mrkve a k tomu ještě nakostičky nakrájený celer. Vše řádně promícháme a přidáme další naběračku hovězího vývaru. Hrnec opět přiklopíme a necháme opět několik minut povařit. Postupně přidáváme zbytek vývaru a přidáme kostičky brambor a několik bobkových listů. Přiklopíme a pokračujeme ve vaření, až je maso měkké. Před koncem zavaříme do polévku drobení.
Příprava zavářky - drobení:
Do mouky v misce nebo jen na válu uděláme menší důlek, do kterého rozbijeme jedno vejce. Postupně promícháme prsty a rukama vypracujeme tuhé těsto. Těsto nastrouháme na hrubším struhadle a drobky nasypeme do polévky. Polévku ještě ochutíme kmínem a podle chuti přidáme šťávu z naložených pálivých papriček nebo chilli omáčku (Tabasco aj.). Přiklopíme poklicí a necháme ještě 10 minut povařit. Gulášovou polévku podáváme na talíři nebo v misce. Je to skvělé jídlo a dokáže zahřát opravdu každého!