7 vajec
| 200 g práškového cukru
| 100 g kukuřičné mouky
| 100 g oříšků
| rum
| Nádivka:
| 2 dl mléka
| 20 g hrubé mouky
| 1 balíček vanilkového cukru
| 100 g másla
| 100 g práškového cukru
| 50 g oříšků
| 100 g hrozinek
Postup přípravy receptu Rumunský dort:
Z bílků ušleháme tuhý sníh, přidáme práškový cukr a ještě do tuha ušleháme. Do sněhu přidáme za stálého šlehání žloutky. Nakonec přimícháme prosetou kukuřičnou mouku a mleté oříšky. Těsto nalejeme do vymaštěné a moukou vysypané dortové formy a vložíme do vyhřáté trouby péci. Upečený a vychladlý dort v půli překrojíme, pokropíme rumem, naplníme nádivkou a spojíme. Povrch a boky pokropíme rumovou polevou a ozdobíme ořechovými jádry, které namočíme v polevě a necháme zaschnout.
Nádivka: Do mléka vysypeme mouku, vanilkový cukr a za stálého míchání uvaříme hustou kaši. Vymíchané máslo s práškovým cukrem pak smícháme s vychladlou kaší. Nakonec přimícháme do nádivky mleté ořechy a čisté hrozinky.
Fotky receptu Rumunský dort:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!