Použité suroviny receptu Ruský krém s kandovaným ovocem:
4 žloutky
| 100 g tučného šlehaného tvarohu
| 1/8 l mléka
| 100 g cukru
| 3 plátky želatiny
| 40 ml rumu
| 2 lžíce oranžátu
| 2 lžíce rumových rozinek
| 50 g kandovaného ovoce
| 250 ml smetany
| 1 lžíce vanilkové tresti
| 1 balení čokoládové rýže
Postup přípravy receptu Ruský krém s kandovaným ovocem:
1. Žloutky ušleháme do pěny, tvaroh rozšleháme s mlékem. Do žloutků zašleháme 75 g cukru a do vzniklého krému vmícháme tvaroh. Želatinu namočíme na 5 min. do rumu.
2. Vaječný krém ušleháme ve vodní lázni, přilijeme rumovou želatinu a šleháme, dokud krém nezhoustne. Poté mísu s krémem ochladíme ve studené vodě.
3. Chladný krém našleháme, vmícháme oranžát, rumové rozinky a kandované ovoce. Smetanu ušleháme dotuha, ochutíme vanilkovou trestí a 1 lžící cukru a vmícháme do krému.
4. Krém naplníme do pudinkových formiček a necháme v chladničce několik hodin tuhnout. Ozdobíme čokoládovou rýží.
Fotky receptu Ruský krém s kandovaným ovocem:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!