Použité suroviny receptu Růžičková kapusta zapečená s rýží a krůtím masem:
400 g uvařené růžičkové kapusty
| 150 g rýže parboiled
| 1 cibule
| olej
| 200 ml vývaru z kapusty
| 400 g krůtích řízků
| ½ lžičky mleté sladké papriky
| špetka kari koření
| sójová omáčka
| 200 ml sladké smetany
| tuk a strouhanka na vymazání a vysypání zapékací mísy
Postup přípravy receptu Růžičková kapusta zapečená s rýží a krůtím masem:
Nejprve si v osolené vodě krátce povaříme růžičkovou kapustu.
Na oleji osmahneme drobně nakrájenou cibuli, přisypeme rýži a krátce orestujeme, až zesklovatí. Zalijeme vývarem z růžičkové kapusty a pod pokličkou dusíme doměkka. Na další pánvi na oleji osmahneme na nudličky nakrájené krůtí maso, osolíme, poprášíme mletou sladkou paprikou a kari kořením a chvíli mícháme. Pak maso pokapeme sójovou omáčkou, zalijeme velmi malým množstvím vody a krátce podusíme pod pokličkou. Do vymazané a vysypané zapékací mísy rozložíme uvařenou rýži, na ni rozložíme masové nudličky a poklademe uvařenými kapustičkami. Zalijeme sladkou smetanou a v troubě vyhřáté na 200 °C zapékáme asi 15 minut.
Fotky receptu Růžičková kapusta zapečená s rýží a krůtím masem:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!