50 g cibule
| 10 kuliček celý černý pepř
| 750 g vařené brambory ve slupce
| 1 lžička sůl
| 2 lžíce máslo
| 1/2 ks bobkový list
| dle chuti: mletý černý pepř
| 2 lžíce ocet
| 500 g treska
| 3 lžíce dijonská hořčice
| na ozdobu:
| 2 lžíce petrželka
Postup přípravy receptu Ryba na pánvičce:
Cibuli očistíme a nakrájíme na drobné kostičky. Rybu stáhneme a vykostíme. Kůži a kosti dáme do 1/4 litru vody. Přidáme sůl, kostičky cibule, koření a ocet. Vše vaříme 20 minut.
Uvařené brambory oloupeme a nakrájíme. Vývar přecedíme a vlijeme zpět do hrnce a přivedeme k varu. Vložíme rybu, přivedeme k varu a přikryjeme poklicí. Pak hrnec odstavíme a necháme vychladnout.
Rybu nakrájíme na kousky a ve vývaru rozkvedláme hořčici.
Na pánvi rozpustíme máslo a opečeme na něm brambory. Na brambory dáme kousky ryby a zalijeme vývarem. Rybu na pánvi už jen prohřejeme.
Hotovou rybu na pánvi podáváme horkou a zdobíme ji sekanou petrželkou. Vhodnou přílohou je okurka, salát nebo vychlazené pivo.
Fotky receptu Ryba na pánvičce:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!