Použité suroviny receptu Ryba se smetanovou omáčkou:
6 ks cibulí
| 2 ks bobkové listy
| sůl a pepř
| 2 ks jablka
| 125 ml zakysané smetany
| 4 lžíce mléka
| 1 lžíce oleje
| 150 ml červeného vína
| 600 g mořské štiky
| 4 ks celerové řapíky
| 4 lžíce majonézy
Postup přípravy receptu Ryba se smetanovou omáčkou:
Oloupanou cibuli nakrájíme na kolečka. Dusíme je asi 15 minut na rozehřátém oleji. Přidáme bobkový list a postupně podléváme červeným vínem, které necháme vždy odpařit. Osolíme a opepříme. Plátky ryby omyjeme, osušíme a nakrájíme na kousky. Jablka omyjeme, rozčtvrtíme, zbavíme jádřinců a rovněž nakrájíme na kousky. Očistěné a omyté celerové řapíky nakrájíme na plátky. Zakysanou smetanu smícháme s majonézou a mlékem. Přidáme rybu, jablka a celerové řapíky. Ponecháme si 1 lžíci cibule dušené na víně a zbytek přidáme ke směsi. Osolíme a opepříme. Tepelně upravujeme asi 60 min. pod bodem varu. Ozdobíme cibulí. Podáváme s pečenými bramborami.
Přeji dobrou chuť.
Fotky receptu Ryba se smetanovou omáčkou:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!