Použité suroviny receptu Ryba v pomerančové marinádě:
dle chuti: pepř mletý a sůl
| 1 ks pomeranč
| 1 ks rajče
| dle chuti: zázvor strouhaný
| 800 g ryba
| 1 ks paprika červená
| 1 dl šťáva pomerančová
| 100 g cibulka jarní
| dle potřeby: olej
Postup přípravy receptu Ryba v pomerančové marinádě:
Rybu opláchneme pod studenou vodou a osušíme ji, kolem páteře uděláme několik příčných zářezů. Pomeranč oloupeme a dílky rozkrájíme na malé kousky. Potom nakrájenou dužinu smícháme s pomerančovou šťávou a přidáme strouhaný zázvor a olej, dochutíme solí a pepřem. Rybu dáme do pekáčku a na ni nalijeme marinádu. Necháme v lednici nejméně hodinu odležet, aby do ryby nasákla pomerančová chuť. Pekáč vložíme do vyhřáté trouby a pečeme asi 30 minut. Mezitím nakrájíme papriku, rajče a jarní cibulku a před koncem pečení přidáme. Rybu servírujeme se zeleninou.
Fotky receptu Ryba v pomerančové marinádě:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!