Postup přípravy receptu Ryba v sezamu:
Špenát přebereme, omyjeme a necháme okapat v cedníku. Oloupané cibule nakrájíme na tenké plátky. Na pánvi rozehřejeme olivový olej a cibuli se špenátem na něj orestujeme. Česnekové stroužky oloupeme a nakrájíme na plátky. Rajčata opláchneme, osušíme, rozrájíme na čtvrtky a spolu s česnekem přidáme do pánve ke špenátu. Směs ochutíme solí i mletým černým pepřem a zalijeme připraveným vývarem. Krátce povaříme. Filety z candáta očistíme, opláchneme a osušíme. Pokapeme je citronovou šťávou, osolíme, lehce okořeníme mletým pepřem, potřeme zakysanou smetanou a posypeme sezamovými semínky. Položíme je plech vyložený pečícím papírem a vložíme do vyhřáté trouby. Pečeme při 180 C asi 20 minut. Připravenou zeleninovou směs rozdělíme na talíře, přidáme porce ryby a ozdobíme bylinkami. Můžeme servírovat jen tak, ale i s vařenými brambory nebo čerstvým pečivem.