Vložil: | Mangovka |
Porcí: | 4 |
Doba přípravy: | 40 min |
Hodnocení: |
|
Počet hodnocení: | 4 |
|
|
Použité suroviny receptu Ryba ze Žluté řeky:
1 ryba
| 2 lžíce škrobové moučky
| 2 lžíce vody
| sůl, olej na opékání
| Omáčka: 1 cibule
| 2 lžíce oleje
| 1 stroužek česneku
| 1 lžička mletého zázvoru
| 1 lžíce octa
| 1 lžíce cukru
| 1 lžíce sójové omáčky
| půl šálku vývaru
| 1 lžička solamylu
| 1 lžíce kečupu
| sůl, 1 lžíce vody
Postup přípravy receptu Ryba ze Žluté řeky:
Rybu rozdělíme na porce a vyjmeme větší kosti. Několikrát příčně prořízneme kůži až na kost, posolíme a každou porci obalíme solamylem rozmíchaným v troše vody. Vkládáme do pánve s mírně teplým olejem a opečeme do zlatova. Opečené porce ryby vyjmeme na prkénko a zatížíme, aby se porce ryby zploštily. Pak urovnáme na mísu a přelijeme horkou omáčkou. Hned podáváme. Omáčka: Jemně sekanou cibuli zpěníme na oleji, přidáme prolisovaný česnek, ocet, cukr, okořeníme mletým zázvorem a sójovou omáčkou, ochutíme solí a necháme přejít varem. Nakonec zahustíme solamylem rozmíchaným v troše vody a případně vmícháme kečup. Zvolna na vodní lázni povaříme a přelijeme přes porce ryby.
Fotky receptu Ryba ze Žluté řeky:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!