Použité suroviny receptu Rybářská květáková polévka:
1 květák
| 1,5 l vody
| 1 cibule
| 350 g rybího filé
| 2 celá vejce
| 4 lžíce oleje
| 2 lžíce mléka
| 1 lžíce mouky
| podle chuti: sůl, mletý kmín, strouhaný muškátový oříšek
| svazeček pažitky nebo petrželky
Postup přípravy receptu Rybářská květáková polévka:
Dobře očištěný a opraný květák nakrájíme na malé růžičky a v mírně osolené vodě uvaříme doměkka. Oloupanou cibuli pokrájenou na kolečka lehce podusíme na oleji. K cibuli přidáme rybí filé pokrájené na hrubé kostky, okořeníme solí, mletým kmínem a trochou strouhaného muškátového oříšku a vše krátce podusíme. Pak zasypeme moukou a přilijeme vodu, v níž jsme vařili květák. Celkem doplníme na 1,5 l. Povaříme a nakonec přidáme vejce rozkvedlaná v mléce. Do hotové polévky dáme růžičky květáku a hojně zasypeme nadrobno nakrájenou pažitkou nebo petrželkou.
Fotky receptu Rybářská květáková polévka:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!