Postup přípravy receptu Rybí bujón s nočky:
Na nočky potřebujeme 125 ml mléka, 1 vejce, vegetu, 50 g prosáté krupice, 1 lžíce másla a 1 lžička nasekané petželky.
V hrnci uvaříme omyté rybí odřezky, petžel, čtvrtky cibule, pepř, nové koření a snítku petželové natě. Osolíme a zalijeme 1,25 l vody. Přivedeme k varu a vaříme 1 hodinu.
Mléko vlijeme do kastrolu, ochutíme vegetou a přivedeme k varu. Do vařicího mléka sypeme tenkým pramínkem krupici. Přidáme máslo a vaříme, až se těsto přestane lepit na stěny. Necháme vychladnout. Do hmoty přidáme vejce, petrželku, vegetu a vymícháme v hladké těsto. V hrnci přivedeme k varu osolenou vodu, v ní uvaříme nočky. Vaříme je 4 min - než vyplavou na povrch.
Filé z kapra omyjeme, zakapeme citrónovou šťávou. Karotku nakrájíme na kolečka. Papriku nakrájíme na kostičky. V hluboké pánvi nebo kastrole rozehřejeme 2 lžíce oleje a vsypeme na ni pokrájenou cibuli.
Do přecezeného bujonu vmícháme 1 - 2 lžíce citrónové šťávy a ochutíme jej pepřem. Podušeného kapra vykostíme a pokrájíme a vložíme s ostatní zeleninou a nočky do bujónu.
Hotovou polévku zdobíme celerovými lístky.