600 g filet ze štiky
| 200 g slaniny
| 250 ml mléka
| 600 g brambor
| 4 rajčata
| 2 lžičky oregana
| 2 lžíce oleje
| 1 houska
| 2 lžíce másla
| 1 lžíce petrželky
| 4 snítky oregana
| 2 větvičky kopru
| 8 plátků citronu
| sůl a pepř
Postup přípravy receptu Rybí filé na smetaně:
Filé osolíme, vložíme do pekáčku a posypeme kmínem. Slaninu nakrájíme na tenké nudličky a dáme na rybu. Rajčata nakrájíme na kolečka, každé posypeme oreganem, přidáme k rybě a vše zakapeme olejem, podlijeme trochou vody a pečeme přibližně při 200 stupních po dobu 15 minut.
Housku nakrájíme na malé kostičky a opečeme na jedné lžíci másla. Oloupané brambory nakrájíme na kostky a uvaříme. Z brambor uděláme kaši a dáme do ní máslo pro zjemnění. Nakonec do kaše vmícháme opečenou housku a petrželku.
Filé podáváme s touto kaší a zdobíme snítkem oregana, kouskem kopru a plátky citrónu.
Fotky receptu Rybí filé na smetaně:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!